Velkommen til Strømligning

Elspotpris.dk fik vokseværk og er blevet til Strømligning. Strømligning er skabt, for at du som elforbruger skal opleve gennemsigtighed på elpriser, elregninger og elselskaber.

I samarbejde med jer, de danske elforbrugere, har vi udviklet en side, hvor du kvit og frit kan se og opleve både velkendte og nye funktioner.

Live elpriser

Elpriser og CO2-udledning time for time

Overblikket gør det muligt for dig at justere dit elforbrug og fx flytte forbrug til billige timer. Du kan også se, hvornår elproduktionen udleder mest CO2.

Tjek din elreging

Det gratis værktøj ‘Tjek din elregning’

Med ‘Tjek din elregning’ er det muligt for dig som forbruger at tjekke din elregning uden selv at skulle sidde med Excel-ark og time-for-time-udregninger. Det har vi gjort for dig. Du skal blot svare på nogle spørgsmål og indtaste værdierne på din elregning. Så fortæller vi dig, om din regning stemmer eller ej.

Sammenlign elselskaberne

Sammenligning af elselskaber baseret på pris

Du har mulighed for at sammenligne elselskaber og finde den billigste løsning. I sammenligningen kan du fx se elselskabernes tillæg til spotpris og kWh, abonnement, gebyrer, bindingsperiode, og om produktet er aconto- eller forbrugsafregnet.

Sammenligning af elselskaber på forbruger-indekset (lanceres 1. november 2023)

Vi har valgt at imødekomme den store efterspørgsel på en mulighed for at sortere på et - for mange af jer - vigtigere parameter end pris, nemlig gennemsigtighed og brugervenlighed. Forbruger-indekset er en indikator for blandt andet overholdelse af gældende lovgivning, fair markedsføring og gennemsigtighed i forhold til priser og tillæg. Som elselskab kan man opnå en score på forbruger-indekset på 5 stjerner, hvis man opfylder fem kriterier for god skik og undgår parametre, der vildleder forbrugeren eller er i direkte strid med lovgivningen.

Aktiv kontrol af elselskaberne (lanceres 1. november 2023)

For at sikre at elselskabernes regninger er korrekte, og at de lever op til kriterierne for Integritets-indekset, har vi valgt at indføre en aktiv kontrol af elselskaberne. Elselskaberne kan vælge at deltage i den aktive kontrol, og de elselskaber, der deltager, vil blive vist med et kontrolmærke. Det er elselskaberne selv, der betaler for den aktive kontrol, og det er derfor gratis for dig som forbruger. Elselskaber, der ikke vælger at være med i den aktive kontrol, vil ikke blive vist med et kontrolmærke, men vil stadig blive vist i sammenligningen og på forbruger-indekset. Data for elselskaber, der ikke deltager i den aktive kontrol, vil stadig blive indsamlet, men opdateres kun sporadisk, efterhånden som vi gennemgår dem.

Vi håber, Strømligning kan hjælpe dig med overblik over dit elforbrug og at træffe et informeret valg af elselskab.

Venlig hilsen teamet bag Strømligning Familien Reinholdt

Siden er under løbende udvikling. Siden forbedres, fornyes og opgraderes løbende. Der kan ske udfald. Strømligning gør sig umage med korrekthed og aktualitet, men kan ikke holdes til ansvar for satser, beregninger eller information.

Har du feedback, eller er du i tvivl om, hvordan du bruger værktøjet, kan du søge hjælp i facebook gruppen strømligning - elpriser og forbrug - elregninger.