Om Strømligning

Skrevet af: Kirstine Reinholdt

Hvem står bag Strømligning?

Strømligning blev skabt som et hobbyprojekt for at hjælpe de danske elforbrugere med gennemsigtighed på elmarkedet, fordi vi selv syntes, det var svært at gennemskue priser og tillæg (dengang elspotpris.dk).

Strømligning består i dag af os, Christian og Kirstine Reinholdt, der har baggrund i henholdsvis IT og antropologi. Sammen har vi flere års erfaring med det danske elmarked og viden om de danske elforbrugeres præferencer, ønsker og behov.

Hvad er Strømligning?

Strømligning er skabt, for at du som elforbruger skal opleve tryghed, gennemsigtighed og sammenlignelighed på elmarkedet.

I samarbejde med de danske elforbrugere har vi udviklet en side, hvor du blandt andet kan:

  • Sammenligne elselskaber på pris og på Forbrugerindekset og finde den bedste løsning for dig
  • Tjekke din elregning med vores gratis værktøj, så du kan se, om din regning stemmer eller ej
  • Se live elpriser, der kan hjælpe dig med at justere dit elforbrug og fx flytte forbrug til billige timer. Du kan også se, hvornår elproduktionen udleder mindst CO2

Hvad er Strømligning Score?

Vi har lavet Strømligning Scoren for at imødekomme en stor efterspørgsel på en mulighed for at sortere elselskaber på flere parametre end blot pris.

Med Strømligning Scoren bliver man som elselskab vurderet ud fra parametre, der omhandler:

  • Hvorvidt man overholder gældende lovgivning
  • Om man fører fair markedsføring
  • Om man er gennemsigtig i forhold til priser og tillæg

Læs mere om Strømligning Score

Hvordan samarbejder Strømligning med elselskaber?

Det er ingen hemmelighed, at det kræver tid og dermed finansiering at opdatere al den data, som gør Strømligning til Danmarks eneste reelle og største elsammenligningsside.

Samtidig ønsker vi naturligvis, at hele det danske elmarked bliver gennemskueligt. Derfor har man som elselskab mulighed for at blive medlem og bidrage til et gennemsigtigt og sammenligneligt elmarked.

Når et elselskab er medlem af Strømligning, vises elselskabet med ‘Kontrolleret af Strømligning’-certificeringen, der viser,

  • at elregninger løbende bliver kontrolleret af Strømligning,
  • at elselskabet oplyser priser korrekt og
  • overholder gældende dansk lovgivning

Læs mere om hvordan Strømligning samarbejder med elselskaberne

Hvad er Strømligning ikke?

Strømligning er ikke endnu en prissammenligningsportal, der aktivt vildleder elforbrugere for at tjene penge på henvisninger. Som elforbruger kan du stole på, at tal, priser og data på siden er kontrolleret og objektivt gengivet.

Vi håber, Strømligning kan hjælpe dig med overblik og gennemsigtighed på elmarkedet, så du trygt kan træffe et informeret valg af elselskab.

Venlig hilsen teamet bag Strømligning
Christian og Kirstine Reinholdt

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.
Du kan sende en mail på info@stromligning.dk
Du er også velkommen i Facebook-gruppen Strømligning - elpriser og forbrug - elregninger

Andre artikler

Strømligning gør sig umage med korrekthed og aktualitet, men kan ikke holdes til ansvar for satser, beregninger eller information.
Oplysningerne på denne hjemmeside er samlet med henblik på at hjælpe forbrugerne med at sammenligne de danske elselskaber. Vi bestræber os på at være så præcise som muligt, men kan ikke garantere nøjagtigheden eller aktualiteten af de oplysninger, der præsenteres. Priserne og betingelserne kan variere, og vi opfordrer forbrugere til at kontakte elselskaberne direkte for at bekræfte priserne. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl, udeladelser eller ændringer i priser eller betingelser fra elselskaberne. Læs mere om hvordan vi indsamler og kontrollerer data

Strømligning Scoren er en vurdering for blandt andet overholdelse af gældende lovgivning, fair markedsføring og gennemsigtighed i forhold til priser og tillæg. Vurderingen er udelukkende Strømlignings, og baseres på en række parametre og ønsker indsamlet fra de danske elforbrugere. Strømligning indsamler materiale i forbindelse med gennemgang og vurdering af elselskaberne for at understøtte og dokumentere vurderingen. Strømligning er ikke ansvarlig for eventuelle direkte eller indirekte tab, der måtte opstå som følge af præsentationen af data, Strømligning Scoren eller sammenligningen. Læs mere om Strømligning Score

Ophavsret © 2024 Critech. Alle rettigheder forbeholdes.
Indholdet på denne hjemmeside, herunder men ikke begrænset til tekster, grafik, data og andet materiale, er beskyttet af ophavsret og tilhører Critech. Det er ikke tilladt at kopiere, reproducere, genudgive, uploade, poste, overføre eller distribuere indholdet på denne hjemmeside, hverken helt eller delvist, til kommercielle formål uden forudgående skriftlig tilladelse fra Critech.
Ikke-kommerciel brug, såsom brug i artikler, nyheder, sociale medier og andet redaktionelt indhold, er tilladt, forudsat at der gives tydelig kredit til Strømligning og hjemmesiden med en henvisning/link. Denne tilladelse omfatter ikke retten til at modificere indholdet eller anvende det til at skabe afledte værker eller til at anvende det i andre kommercielle sammenhænge.
Vi forbeholder os retten til at ændre disse betingelser til enhver tid og uden forudgående varsel.
For yderligere oplysninger eller tilladelser, kontakt venligst info@stromligning.dk.

Har du feedback, eller er du i tvivl om, hvordan du bruger hjemmesiden, kan du søge hjælp i Facebook-gruppen strømligning - elpriser og forbrug - elregninger eller skrive til os på info@stromligning.dk.

Læs vores privatlivspolitik