Få tjekket din elregning

Skrevet af: Christian Reinholdt | Sidst opdateret:

Strømligning tjekker elregninger gratis for de danske elforbrugere. Vi finder fejl på hver anden elregning. Læs nedenfor, hvordan vi tjekker elregningerne, og hvad du skal gøre for at få tjekket din elregning.

Lige nu søger vi elregninger fra NRGi, Energi Viborg, Lokal Energi, SK Energi, Energiselskabet Elg, Samstrøm, Energidrift, Preasy, EDISON, Greenbow, b.energy, Norlys, Modstrøm, Ø/strøm, AURA, Kärnfull, Jysk Energi, VestEnergi, IWatt, Energi+, Dansk Strøm, Vedvarende, Altid Energi og GNP Energy

Vi kan i øjeblikket ikke tilbyde at tjekke elregninger for alle elselskaber. Har du et andet elselskab end dem listet ovenfor vil vi bede dig kun indsende elregninger hvis du har en konkret mistanke.

Sådan sender du din elregning til os

Send os en email på elregning@stromligning.dk med følgende oplysninger:

  • Dit navn
  • Dit telefonnummer
  • Dit elselskab
  • Vedhæft en eller flere elregninger
  • Eventuelle mistanker

Så tilsender vi oplysninger om, hvordan du deler dit forbrugsdata med os, således at vi kan tjekke din elregning. Vi sender dig ikke tilbud, reklamer eller lignende og vi videregiver ikke dine oplysninger til nogen.

Hvor lang tid tager det?

Vi modtager i øjeblikket rigtigt mange elregninger. Derfor må der forventes lidt ventetid på tjek af elregninger. Vi bestræber os på at beregne og tjekke alle elregninger inden for 14 dage.

Hvordan kan det være gratis?

Når vi tjekker elregninger, får vi information omkring elselskabers afregninger, som vi bruger på vores sammenligningsside. Det er sådan, vi kontrollerer, at de priser, vi har i sammenligningen, er korrekte.

Hvilke oplysninger tjekkes på elregningen?

Kort fortalt hele elregningen. Når vi gennemgår elregninger, tjekker vi som udgangspunkt periodeopgørelsen. Finder vi fejl på elregningen, eller er der mistanke om, at elselskabet akkumulerer elforbrugernes penge, tjekker vi yderligere kundeforholdet.

Hvilke fejl finder vi?

Vi finder rigtig mange skjulte tillæg i selve elprisen, og størrelsen på de skjulte tillæg er høj. Når vi finder skjulte tillæg, er de som regel omkring 0,30 - 1,25 kr. pr. kWh. Alt efter forbrug bliver det hurtigt til mellem 2000 - 9000 kr. i løbet af et år. Derfor kan der være mange penge at hente ved at få tjekket sine elregninger.

Får jeg mine penge igen hvis jeg er blevet snydt?

Vi har stor succes med, at kunder hurtigt får tilbagebetaling for differencen af deres elselskaber. Vi kan ikke garantere, at du får dine penge igen men vi hjælper gerne med at sende klagen videre til Ankenævnet på Energiområdet hvis elselskabet ikke tilbagebetaler differencen.

Hvordan tjekkes elregningen?

Når vi tjekker din elregning, laver vi de samme beregninger, som et elselskab gør, når de laver elregningen. Det vil sige, at vi udregner samtlige poster, der er på en elregning uafhængig af elregningen. Det gør vi time for time med dit elforbrug, således at vi præcist kender prisen på el, transport, transmission og afgifter. Dette sammenholder vi så med posterne på din elregning.

Skal personlige oplysninger på elregningen sløres?

Nej, du behøver ikke at fjerne eller sløre data på elregningerne. Vi videresender ikke elregningerne til tredjepart eller deler oplysninger på dine elregninger. Hvis du alligevel ønsker at fjerne eller sløre data på elregningen, er det helt okay. Vi skal dog kunne læse adressen på målepunktet, da vi bruger dette til at matche dit forbrugsdata til elregningen. Og selvfølgelig skal selve posterne på elregningen ikke fjernes eller sløres.